Hotel Azúr, Siófok

2019. május 7-8.

A stratégia művészete. Két pont közt a cikk-cakk lesz a legrövidebb út!

2019. május 8.
Wednesday
12:05–12:50
HR/cégvezeté
Megnézem a programban

Szun Ce “A háború művészetében” örökérvényű igaságokat írt le, amelyet a mai üzleti stratégiában remekül lehet felhasználni. Ha még a Fejedelem cím Machiavelli könyvét is hozzá vesszük…

A katonai stratégia az üzleti stratégia bölcsője volt, évszázadokon át formálta, ezzel nagy hatást gyakorolva a sikeres üzletemberek gondolkodásmódjára. Nem meglepő tehát, hogy napjaink kiszámíthatatlan üzleti környezetében is különösen sokat meríthetünk Szun Ce, a Kr. e. 500 körül élt kínai filozófus-író-katona művének tanításaiból és fortélyaiból.
Az előadás Szun Ce tanításaira épülve mutat be egy olyan szemléletet, amely képessé tette a legnagyobb hadvezéreket és vállalati vezetőket arra, hogy felülkerekedjenek a káoszon, és kiszámíthatatlan helyzetekben is győzedelmeskedjenek.
Ezen felül megismerkedhetünk a hagyományostól eltérő (integrált portfólió startégia) alkotóelemeivel, amelyek eligazítást nyújtanak a dinamikusan változó környezetben folytonos megújulásra és innovációra törekvő szervezetek és a csúcsteljesítményt célul kitűző csapatok számára.
Végezetül pedig a való életből vett példák segítségével bepillantást kapunk napjaink legsikeresebb vezetőinek módszereibe, és megismerkedhetünk a küldetés alapú vezetés 2.0 alapelveivel.

Előadó

Porkoláb Imre

Porkoláb Imre

Stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadó (USA - Pentagon)